Biologisch brood en gebak

Wij verkopen brood en gebak van de bakkers ‘Lima’, Steinofen Bäcker’, ‘Zonnemaire’. Gist- en desembrood van biologische granen, zoals tarwe-, spelt-, gerst-, kamut- of roggemeel, worden samen met gebak (met of zonder suiker) 4x per week geleverd.

Iedere week is er een weekaanbieding van gist-en desembrood en van gebak aan verlaagde prijs.

We hebben een huismerk 5 granenbrood gist en desem aan een vastverlaagde prijs van 2,20 euro

Levering: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Biologisch brood en gebak bij natuurwinkel 't ViooltjeIn ons assortiment vindt de consument het traditioneel tarwebrood, doch ook zaden-, vruchten- en notenbroden. Als specialiteit bieden wij de klant, die graag eens wat anders probeert, Tibetaans en Essenenbrood aan.

Wat is desembrood? Natuurdesem is het resultaat van een spontane fermentatie van meel en water. Deze desem is een levend product dat als rijsmiddel aan het deeg wordt toegevoegd, waarna het brood zijn tijd krijgt om langzaam te rijzen. Desembrood is daarom gemakkelijker verteerbaar (daar het al voorverteerd is) en langer houdbaar dan gistbrood.

De melen van onze broden worden traag gemalen op een molensteen, waardoor verhitting voorkomen wordt en de voedingswaarde van de melen niet verloren gaat. De meeste broden worden daarna op steen gebakken . Door deze manier van werken verkrijgt men een brood, waaraan geen enkele toevoeging (zoals brood- en smaakverbeteraars) gedaan is: brood zoals brood bedoeld is voor een gezonde boterham!

(Klik op de foto voor de grote weergave)

Webdesign by Ellaweb   Links   Sitemap   Disclaimer