Biologische dranken

Thees
Koffie en koffievervangers
Liflalla- Ijslands water
Plantaardige dranken
Groente-, fruit- en bessensappen
Limonades en dixappen
Wijnen en aperitieven

Thees

In ons theeassortiment vindt u naast kruidenthees en groene thees om gewoon van te genieten, ook medicinale mengelingen.

Het gamma van de ‘Piramide’ en ‘Yogi-tea’ is het meest uitgebreid. Het spreekt vanzelf dat onze thees van biologische kwaliteit zijn en – dit uit respect voor de natuur – verpakt zijn in 100 % recycleerbaar materiaal.

Biologische kruiden bij natuurwinkel 't ViooltjeDe mengelingen van de ‘Yogi-tea’-thees zijn samengesteld volgens de traditie van de Ayurvedische geneeskunde en kunnen zelfs verstokte koffiedrinkers onder u verleiden.

Naast deze thees in builtjes hebben we een ruim gamma losse kruiden en specerijen in voorraad, wanneer uzelf een mengeling wenst samen te stellen.


(Klik op de foto voor de grote weergave)
naar boven

Koffie en koffievervangers

Koffie bij natuurwinkel 't ViooltjeEr is een manier om straffeloos te genieten van smaakvolle koffie: ‘Koffie K�n’. De koffiebonen, die het merk ‘Koffie Kàn’ gebruikt voor zijn mélanges, worden op een unieke manier geroosterd en niet gebrand. Het resultaat is een koffie, die u drinkt voor zijn smaak, voor een opkikker, zonder last te krijgen aan maag, hart of van een opgejaagd, nerveus gevoel.

(Klik op de foto voor de grote weergave)

‘Koffie Kàn’ drijft handel met respect voor de derde wereld en het milieu. Het is een bedrijf op mensenmaat. Zo wordt het genieten van uw kopje koffie zonder een bittere nasmaak!

Meer info vind je op www.koffiekan.be

Naast de instantversies als koffievervangers (deze smaken zoals koffie, doch zijn gemaakt van geroosterde granen, vruchten en wortels) vindt u ook de gemalen doorgietvariëteiten, bvb. ‘Yannoh en Pionier’.

naar boven

Liflalla - Ijslands water
Lifalla Ijslands waterLifjalla is levend, natuurzuiver water. Onaangeraakt, onbehandeld en ongewoon lekker.
Het water wordt rechtstreeks uit de natuur gewonnen en bevat ook na botteling essentiële micro-organismen die goed zijn voor ons menselijk lichaam. Lifjalla heeft bovendien van nature een hoog basisch gehalte (een hoge PH-waarde) wat zorgt voor zijn typische smaak: vol, zacht en rond.
Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat basisch water heel wat voordelen biedt voor ons lichaam onder andere op het vlak van voeding (in combinatie met onze eerder verzurende Westerse voedingsmiddelen), tandhygiëne en dieet. Lifjalla is bovendien zoutarm en heeft een lage droogrest.

Te verkrijgen in 5 liter en 10 liter box met een handig ingebouwd kraantje.

Meer info zie www.biofresh.be

naar boven

Plantaardige dranken

Biologische plantaardige dranken bij natuurwinkel 't Viooltje‘Het goed van volle granen in een drank’. Naast de alom bekende ‘Sojamelk’ vindt u ( www.provamel.com ) een heerlijk gamma van 100 % biologische dranken op basis van granen, bvb. rijst en haver. Deze plantaardige dranken zijn smaakvol, voedzaam en licht verteerbaar. U kan ze drinken, doch ze lenen zich ook goed in de keuken, ter vervanging van koemelk.
(Klik op de foto voor de grote weergave)

Ook voor wie een koemelk- of lactoseallergie heeft, of wie een cholesterolarm dieet dient te volgen, zijn deze dranken een gezond en smakelijk alternatief.

Ons gamma plantaardige dranken met hoge voedingswaarde is er in verschillende formaten en smaken. Ook vindt u heerlijke desserts op basis van deze granendranken. We willen hierbij vermelden dat deze plantaardige dranken niet als 100 % zuigelingenvoeding gebruikt mogen worden.

Een baby krijgt best moedermelk en indien deze niet voldoende of niet meer voorradig is, zal de bewuste ouder kiezen voor het gamma ‘Biobimbabyvoeding van Joannusmolen. De spijsvertering van een zuigeling is immers uiterst kwetsbaar voor schadelijke stoffen, zoals residuen van bestrijdingsmiddelen, enz. Naast deze hoge biokwaliteit zijn de ‘Biobimproducten’ vanzelfsprekend voedingskundig volledig verantwoord.

naar boven

Groente-, fruit- en bessensappen

Versgeperste sappen van puur 100 % biologisch ongezoet sap zijn een welkome aanvulling voor de dagelijkse voeding. Sappen met melkzuurfermentatie geven nog een extra dimensie daar zij gunstig zijn voor het herstellen en behoud van een goede darmflora.

Tegenwoordig is er steeds meer interesse voor bessensappen. Verschillende soorten bessen zijn namelijk een bron van antioxidanten, de stoffen die ons lichaam beschermen tegen oxidatie en die een gevolg zijn van stress, pollutie en verkeerde voeding. U kan uw keuze maken uit verschillende soorten, bvb. bosbes-, framboos-, vlier-, açaibessensap,… In verband met het laatstgenoemde sap is het interessant om op de volgende website te kijken: www.BioAmazon.de

Sappen van Pajottenlander bij natuurwinkel 't ViooltjeWe bieden u naast de sappen van ‘Eden’ en Evernat’, de sappen van ‘Pajottenland’ aan. Dit is een Belgisch kleinschalig bedrijf dat sinds 1987 gespecialiseerd is in biologische fruitteelt (voornamelijk hoogstam). Neem eens een kijkje op hun website: www.�pajottenlander.�be

naar boven

(Klik op de foto voor de grote weergave)

Limonades en diksappen

Diksappen bij natuurwinkel 't ViooltjeAls kritische consument bent u zich zeker bewust dat het drinken van de gangbare frisdranken ronduit ongezond is. Toch hoeft u uw kinderen en uzelf deze verfrissende lekkernij niet te ontzeggen. De limonades van ‘Ekoland’ zijn biologisch, zonder suiker, zonder chemische zoetstoffen, zonder kleur-, geur- en smaakstoffen: puur natuur, excellent van smaak en gezoet met druivenconcentraat.

Een alternatief voor limonades biedt het gamma diksappen. Deze dixappen zijn gemaakt van ingedikt sap van de vruchten zonder enige toevoeging. Eén deel dixap mengen met 7 delen water en u bekomt een lekker gezond, fruitig en caloriearm drankje; ook geschikt voor desserts of als zoetmiddel.

naar boven

Wijnen en aperitieven

Eén à twee glaasjes wijn per dag is goed voor de circulatie, voor hart- en bloedvaten vanwege de resveratrol. Om echter te genieten van dit voordeel, dient de wijn van biologische kwaliteit te zijn. Een ander voordeel is natuurlijk dat biowijn geen hoofdpijn geeft, daar hij geen of veel minder sulfiet bevat.

Biologische wijnbouw is arbeidsintensief. Biowijn wordt dan vaak gemaakt in kleine familiebedrijven, die hun kennis van generatie op generatie doorgeven. En dat proef je! Kijk bvb. eens op de website: www.stellarorganics.com

U vindt bij ons o.a. heel wat wijnen, die vermeld staan in de ‘Superwijngids 2009 van Nicolaas Klei’, dé specialist van biowijnen met een uitzonderlijke prijskwaliteit verhouding.

naar boven

Webdesign by Ellaweb   Links   Sitemap   Disclaimer